среда, 7. јануар 2015.

Чаша воде пре оброка смањује апетит

 

Чаша воде пре оброка смањује апетит


Зимске месеци су традиционално најкритичније дио године када већина нас добију на тежини неколико килограма захваљујући разним празника, прослава, недостатка активности ... Међутим, постоје неке мале ствари које можете учинити да се спречи и посету горе наведени фунти. Један од тих ресурса је чаша воде пре јела.

У ствари, одавно су људи који су на дијети подстичу се да пре јела попити чашу воде, јер ће на тај начин смањити апетит и у стомак ће бити мање простора за храну. За корекцију ове трик је потврдио и недавној студији коју у САД у којима су истраживачи фокусиран на проналажење одговора на два питања:



Да ли је овај "систем" на свим радовима ако радите за кога и колико ради.


И тако, наводи се у студији објављеној у часопису "Обесити" стручњаци из Вирџиније Теха дошао до интересантних резултата. Конкретно, они пратили групу старијих људи (55 година и старији) да се "бацили" на ниском калорије за 3 месеца.

Сада када прича била занимљива, једна група пре оброка потрошену воду пре сваког оброка (око две шоље) у другој групи испитаника су пили воду кад су били жедни сваком случају пре оброка). 


После три месеца, чланови "воденог" групе изгубила у просеку нешто више од 7 килограма, док су чланови "суво" нису успеле да постигну дефицит од 5 фунти ... Разлика од 2 килограма изгледају мали, али је годишње осам кила и све оно што треба да се уради је да се пије воду пре оброка!

 Студија објављена у 2008. показао сличан ефекат као горе студија са ових научника су прецизно измерити и утврдили да гојазних субјеката који троше воду пре оброка ставки 13 одсто мање калорија! Велики, зар не!? 


Трећа студија, спроведена у 2007. години и баца дискретан вео мистерије са свим открића: наиме, у тој студији, истраживачи су дошли до интересантних резултата - пијаће воде 30 минута пре оброка узроци смањеним уносом калорија и глади али само у старији пацијенти - оне преко 35 година!

Млађи од ових магичних бројки се не поклапају предности методе. Нико не разуме зашто је то тако, иако се спекулисало са чињеницом да старије особе више гојазност, и да имају повећан ризик од додајући неке килограма, али ништа од тога још није потврђена, али чека нову студију.

  У супротном, генерално говорећи, просечна особа са западне добит лифестиле око пола килограма само у месецима децембру и јануару, на годишњој основи да буде један до два килограма годишње. Мали трикови да ово стално растући мања - као чаша воде 30 минута пре оброка - може дати одличне резултате на дуже стазе.

Дакле, пажљиво о славама и светковинама - Попиј воду, уверите исхрану и ако претерате - добро ... - повећање физичке активности.

Нема коментара:

Постави коментар