среда, 18. јануар 2017.

Slani kolač

Slani kolač

Slani kolač

Sastojci:
2 tikvice (oko 300 g )
200 g šargarepe
5 jaja
1 čaša brašna
1/2 čaše palente
1 kašičica praška za pecivo
1/2 čaše jogurta
1 čaša pavlake za kuvanje
150 g pančete sitno iseckane
200 g svežeg kravljeg sira
omiljeni začini po želji
10 čeri paradajza

Priprema:

U dublju posudu stavite narendane tikvice, šargarepu, brašno, seckanu pančetu, začine i dodajte malo više od pola sira. Deo sira treba da sačuvate da biste ga posuli odozgo po testu.

 Sve lagano izmešajte da se brašno rasporedi između povrća.U drugu posudu stavite mokre sastojke, pa prelijte preko suvih i napravite smesu malo gušću nego za palačinke.

Sve istresite u podmazan kalup za pečenje i pospite palentu, da kolač bude hrskav okolo kad se ispeče, ili obložite papirom za pečenje.

Odozgo stavite isečen čeri paradajz, tako da sečena strana bude gore, rasporedite preostali sir i stavite da se peče na 170 stepeni oko 50 minuta. Pečeni kolač ostavite 10 minuta da se hladi, pa ga isecite i servirajte.

Нема коментара:

Постави коментар