петак, 27. фебруар 2015.

Šta se dešava kad pojedete beli luk na prazan stomak


Šta se dešava kad pojedete beli luk na prazan stomak

Beli luk ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno delovanje koje se lako može usporediti s najboljim antibioticima, no kada ga pojedete na prazan želudac, učinak je mnogo jači.

Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje beloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od “strašnog belog luka”.

Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor.


Redovnom uporabom potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. U svemu, odličan je antioksidans.

U povesti medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva češnjaka itekako su poznata.Beli luk i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo djelovanje na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da beli luk ima značajna antikancerogena svojstva. Redovito konzumiranje većih količina beli luk smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, osobito raka rektuma i bubrega.

Ovo je tek nekoliko konkretnih slučajeva u kojima vam beli luk može biti od velike pomoći.
1. Imate li na telu bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mesto prerezani komadić beli luka i zatvorite to mesto flasterom. Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok bradavica posve ne otpadne.
2. Boli li vas uvo, prokuhajte dva češnja belog luka pa nekoliko kapi nakapajte u uho.
3. Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj češnjaka na bolno mjesto, bol će popustiti.
4. Patite li od nesanice, navečer jedite salatu s češnjakom.
5. Bole li vas mišiće, jedite beli luk opušta mišiće.



Нема коментара:

Постави коментар